voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Geroosterde schouderkarbonade met krieltjes en honing-mosterdsaus

Geroosterde schouderkarbonade met krieltjes en honing-mosterdsaus

ingrediënten

4 schouderkarbonades

2 eetlepels mosterd

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel honing

450 gram krieltjes

200 milliliter kookroom

200 milliliter crème fraîche


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Meng 1 eetlepel mosterd met de olijfolie en honing en bestrijk de karbonades hiermee.
  • 2 Bereid de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Verhit een grillpan en rooster het vlees in 5-6 minuten per kant goudbruin en gaar. Keer de karbonades om als ze gemakkelijk van de pan loslaten.
  • 4 Verwarm de room en de rest van de mosterd. Schep de krieltjes erdoor. Serveer ze bij de karbonades.

bereidingstip

Lekker met doperwten of worteltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 33 gram