voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Geroosterde tilapia met sjalottencompote

Geroosterde tilapia met sjalottencompote

ingredi├źnten

1 eetlepel balsamicoazijn

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

500 gram tilapiafilets

1 eetlepel boter

1 eetlepel arachideolie

1 eetlepel zonnebloemolie

250 gram sjalotjes

1 rode ui

1 teentje knoflook

1 eetlepel bruine basterdsuiker

1 eetlepel honing

50 milliliter port


  • 1 Begin met de sjalottencompote. Verhit de boter met de olie en fruit hierin de sjalotjes, rode ui en knoflook zonder deze te laten kleuren.
  • 2 Voeg de andere ingrediënten voor de compote toe en stoof zachtjes zonder deksel 15-20 minuten zodat het vocht iets verdampt. Roer af en toe. Laat de compote iets afkoelen.
  • 3 Meng voor de tilapia zout, peper, balsamicoazijn en olie. Wrijf de visfilets hiermee in en laat even intrekken.
  • 4 Verhit een grillpan en rooster de vis aan beide kanten 2-3 minuten. Serveer de sjalottencompote bij de vis.

bereidingstip

Lekker met aardappelpuree waaraan knolselderij of rozemarijn is toegevoegd.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 24 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier