online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Geroosterde tilapia met sjalottencompote

Geroosterde tilapia met sjalottencompote

ingredi├źnten

1 eetlepel balsamicoazijn

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

500 gram tilapiafilets

1 eetlepel boter

1 eetlepel arachideolie

1 eetlepel zonnebloemolie

250 gram sjalotjes

1 rode ui

1 teentje knoflook

1 eetlepel bruine basterdsuiker

1 eetlepel honing

50 milliliter port


  • 1 Begin met de sjalottencompote. Verhit de boter met de olie en fruit hierin de sjalotjes, rode ui en knoflook zonder deze te laten kleuren.
  • 2 Voeg de andere ingrediënten voor de compote toe en stoof zachtjes zonder deksel 15-20 minuten zodat het vocht iets verdampt. Roer af en toe. Laat de compote iets afkoelen.
  • 3 Meng voor de tilapia zout, peper, balsamicoazijn en olie. Wrijf de visfilets hiermee in en laat even intrekken.
  • 4 Verhit een grillpan en rooster de vis aan beide kanten 2-3 minuten. Serveer de sjalottencompote bij de vis.

bereidingstip

Lekker met aardappelpuree waaraan knolselderij of rozemarijn is toegevoegd.


voedingswaarde

energie 275 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 24 gram