online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Geroosterde tilapia met venkelsalsa

Geroosterde tilapia met venkelsalsa

ingredi├źnten

2 citroenen

600 gram tilapiafilets

100 milliliter olijfolie

2 venkelknollen

2 teentjes knoflook

45 gram ansjovisfilets

2 eetlepels munt

2 eetlepels kappertjes


  • 1 Snijd 1/2 citroen in plakjes en pers de overige citroenen uit. Besprenkel de vis met een beetje citroensap (bewaar de rest) en bestrooi met zout en peper.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de venkel en knoflook 7-8 minuten op middelhoge stand tot de venkel beetgaar is.
  • 3 Laat afkoelen en schep de ansjovis, munt, kappertjes, de rest van het citroensap en 6 eetlepels olijfolie erdoor.
  • 4 Verhit de overige olijfolie en bak hierin de tilapiafilets 2-3 minuten per kant.
  • 5 Serveer de vis met de venkelsalsa en garneer met plakjes citroen. Lekker met gebakken aardappels.


voedingswaarde

energie 425 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 30 gram