online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, hoofdgerecht
Recepten Geroosterde-tomatensoep

Geroosterde-tomatensoep

ingrediënten

750 gram trostomaten

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel Italiaanse kruiden

40 gram Parmezaanse kaas

250 gram rundergehakt

2 stengels bleekselderij

2 rode paprika's

1 ui

1 teentje knoflook

500 milliliter groentebouillon

4 eetlepels kookroom


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de tomaten (eventueel nog aan de tak) op de bakplaat.
  • 2 Besprenkel met 1 eetlepel olie en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Zet de tomaten 10-15 minuten in de oven.
  • 3 Kneed intussen de kaas door het gehakt en vorm er kleine balletjes van. Verhit de rest van de olie in een soeppan en bak hierin de soepballetjes rondom bruin.
  • 4 Neem ze uit de pan en houd warm. Bak de bleekselderij, paprika, ui en knoflook in het bakvet op een lage stand in 10 minuten zacht.
  • 5 Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Neem de tomaten uit de oven, laat ze iets afkoelen en haal ze van de tak. Voeg de tomaten en eventueel achtergebleven sap toe aan de soeppan en pureer de soep met een staafmixer.
  • 6 Voeg de gehaktballetjes toe en verhit de soep nog even goed zodat de balletjes helemaal gaar zijn. Verdeel de geroosterde tomatensoep over 4 kommen en garneer elke kom met druppeltjes kookroom.

bereidingstip

Serveer bij dit recept een lekker knapperig broodje.


voedingswaarde

energie 320 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 19 gram