voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Geroosterde tonijnsteak met gele rijst en gepofte tomaatjes

Geroosterde tonijnsteak met gele rijst en gepofte tomaatjes

ingredi├źnten

250 gram tonijnsteaks

olijfolie

200 gram basmatirijst

1 eetlepel kurkuma

1 eetlepel kerriepoeder

500 milliliter kippenbouillon

100 gram diepvriesdoperwten

250 gram minitrostomaatjes

1 teentje knoflook


  • 1 Bestrijk de tonijnsteak met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • 2 Kook de rijst met de kurkuma in de bouillon en voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe.
  • 3 Kruis de tomaten in en rooster ze in een scheutje olijfolie met de knoflook op middelhoge stand in een koekenpan.
  • 4 Verhit een grillpan en rooster de tonijn 2-3 minuten per kant. Keer de tonijnsteaks voor een ruitjeseffect halverwege een kwartslag. Serveer de tonijn op de rijst met de tomaten erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram