online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Geroosterde varkenslapjes met kerrierijst

Geroosterde varkenslapjes met kerrierijst

ingredi├źnten

400 gram doorregen varkenslappen

2 teentjes knoflook

5 eetlepels arachideolie

5 eetlepels zonnebloemolie

2 eetlepels vleesbouillon

2 uien

1 eetlepel kerriepoeder

300 gram rijst

1 rode paprika

1 groene paprika


  • 1 Schep door het vlees de knoflook, zout, peper, 2 eetlepels van de olie en de bouillon. Laat dit 15 minuten intrekken.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olie, fruit hierin de helft van de ui en het kerriepoeder. Roer de rijst erdoor en bak deze 2 minuten mee. Giet er water op en kook de rijst. Giet deze af en laat iets afkoelen.
  • 3 Verwarm de ovengrill of gebruik een grillpan. Haal het vlees uit de marinade en leg het bij gebruik van de ovengrill op de bakplaat.
  • 4 Schuif de bakplaat of het rooster met het vlees 15 cm onder de grill en rooster het vlees in 10-15 minuten rondom bruin en gaar.
  • 5 Of rooster het in de hete grillpan, onder regelmatig omkeren.
  • 6 Verhit intussen de rest van de olie in een wok. Roerbak hierin de rest van de ui en de paprika 4 minuten. Schep de rijst erdoor en bak deze 2 minuten mee. Serveer de kerrierijst met het vlees erop.


voedingswaarde

energie 580 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 27 gram