online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Geroosterde varkenslapjes met winterpilav

Geroosterde varkenslapjes met winterpilav

ingredi├źnten

600 gram varkenslapjes

600 gram hamlappen

1 eetlepel gemberwortel

1 eetlepel gembersnippers op siroop

1 teentje knoflook

1 ui

1 ui

100 milliliter sojasaus

100 milliliter ketjap manis

1 eetlepel bruine basterdsuiker

1 eetlepel honing

5 eetlepels zonnebloemolie

5 eetlepels arachideolie

250 gram rijst

1 kleine prei

1 winterwortel

1 kleine knolselderij


  • 1 Snijd het vlees in dunnere lapjes. Verwarm de gember, knoflook, de ui, de sojasaus, de basterdsuiker en 2 eetlepels olie zonder te koken. Marineer het vlees hier 15 minuten in.
  • 2 Kook intussen de rijst en laat deze een beetje afkoelen.
  • 3 Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de prei, wortel en selderij 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Dep het vlees droog en bewaar het marinadevocht. Rooster het vlees in een hete grillpan of koekenpan circa 3 minuten per kant.
  • 5 Voeg intussen de rijst toe aan de roerbakgroenten en bak de rijst al omscheppend mee.
  • 6 Serveer de pilav met het geroosterde vlees en besprenkel met het marinadevocht.


voedingswaarde

energie 615 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 44 gram