voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Geroosterde varkenssaté met pittige pindasaus

Geroosterde varkenssaté met pittige pindasaus

ingrediënten

2 uien

2 rode pepers

1 verse gember

1 theelepel chilipoeder

theelepel cayennepeper

1 eetlepel bruine suiker

1 eetlepel sojasaus

200 milliliter kokosmelk

600 gram hamlappen

250 gram rijst

500 gram sperziebonen

5 eetlepels pindakaas


benodigdheden

12 satéprikkers

12 spiesen

keukenpapier

grillpan

  • 1 Week houten satéprikkers in water om verbranden te voorkomen. Kook de rijst. Kook de sperziebonen in 12-15 minuten beetgaar.
  • 2 Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Giet de marinade in een pannetje.
  • 3 Rooster de vleesspiesen in een hete grillpan in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig om.
  • 4 Breng de marinade aan de kook en roer de pindakaas erdoor tot een dikke satésaus.
  • 5 Serveer het vlees met de saus bij de rijst en sperziebonen.

bereidingstip

In plaats van hamlappen kun je ook varkensfilet gebruiken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 47 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier