online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Geroosterde varkenssaté met pittige pindasaus

Geroosterde varkenssaté met pittige pindasaus

ingrediënten

2 uien

2 rode pepers

1 verse gember

1 theelepel chilipoeder

theelepel cayennepeper

1 eetlepel bruine suiker

1 eetlepel sojasaus

200 milliliter kokosmelk

600 gram hamlappen

250 gram rijst

500 gram sperziebonen

5 eetlepels pindakaas


benodigdheden

12 satéprikkers

12 spiesen

keukenpapier

grillpan

  • 1 Week houten satéprikkers in water om verbranden te voorkomen. Kook de rijst. Kook de sperziebonen in 12-15 minuten beetgaar.
  • 2 Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Giet de marinade in een pannetje.
  • 3 Rooster de vleesspiesen in een hete grillpan in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig om.
  • 4 Breng de marinade aan de kook en roer de pindakaas erdoor tot een dikke satésaus.
  • 5 Serveer het vlees met de saus bij de rijst en sperziebonen.

bereidingstip

In plaats van hamlappen kun je ook varkensfilet gebruiken.


voedingswaarde

energie 725 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 47 gram