online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
Recepten Geroosterde venkel met pancetta en pijnboompitten

Geroosterde venkel met pancetta en pijnboompitten

ingrediënten

4 venkelknollen

2 eetlepels olijfolie

100 gram pancetta

100 gram ontbijtspek

2 teentjes knoflook

25 gram pijnboompitten


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Halveer de venkelknollen in de lengte en snijd deze helften weer in parten. Leg ze op een bakplaat en giet de olie erover. Schep goed door en maal er wat peper over.
  • 3 Schep de stukjes pancetta en knoflook door de venkel. Schuif de bakplaat hoog in de oven en rooster circa 10 minuten.
  • 4 Neem de bakplaat uit de oven en schep alles om. Bestrooi met de pijnboompitten en rooster nogmaals 10 minuten in het midden van de oven.

bereidingstip

Dit recept is lekker bij gegrilde zalm of kip.


voedingswaarde

energie 180 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 9 gram