voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Geroosterde worteltjes met gemberolie

Geroosterde worteltjes met gemberolie

ingredi├źnten

1 bos bospeen

50 milliliter olijfolie

verse gember

1 theelepel sinaasappelschil

2 eetlepels sinaasappelsap


  • 1 Snijd het groen van de worteltjes tot 1 centimeter af. Schil de worteltjes met een dunschiller en leg ze naast elkaar op een bakplaat.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C. Giet twee eetlepels olijfolie over de worteltjes en bestrooi ze met zout en peper.
  • 3 Verwarm ondertussen de rest van de olie in een steelpannetje met de gember en sinaasappelschil en laat op lage stand trekken.
  • 4 Klop er van de warmtebron af het sinaasappelsap door. Rooster de worteltjes hoog in de oven in circa 10 minuten beetgaar.
  • 5 Schep de worteltjes over op een langwerpige schaal en giet de olie eroverheen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 165 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 1 gram