voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
recepten Geroosterde worteltjes met gemberolie

Geroosterde worteltjes met gemberolie

ingredi├źnten

1 bos bospeen

50 milliliter olijfolie

verse gember

1 theelepel sinaasappelschil

2 eetlepels sinaasappelsap


  • 1 Snijd het groen van de worteltjes tot 1 centimeter af. Schil de worteltjes met een dunschiller en leg ze naast elkaar op een bakplaat.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C. Giet twee eetlepels olijfolie over de worteltjes en bestrooi ze met zout en peper.
  • 3 Verwarm ondertussen de rest van de olie in een steelpannetje met de gember en sinaasappelschil en laat op lage stand trekken.
  • 4 Klop er van de warmtebron af het sinaasappelsap door. Rooster de worteltjes hoog in de oven in circa 10 minuten beetgaar.
  • 5 Schep de worteltjes over op een langwerpige schaal en giet de olie eroverheen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 165 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 1 gram