online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Geroosterde zalm met bietjes-cranberrychutney

Geroosterde zalm met bietjes-cranberrychutney

ingrediënten

4 zalmfilets

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels verse Provençaalse kruiden

rozemarijn

tijm

basilicum

2 eetlepels olijfolie

3 eetlepels olijfolie

1 rode ui

1 appel

200 gram verse cranberry's

100 gram suiker

200 gram gekookte bieten

100 milliliter balsamicoazijn

1 eetlepel verse dille


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verhit voor de chutney 3 eetlepels olijfolie en stoof hierin de ui, appel en cranberry’s circa 10 minuten.
  • 2 Voeg de suiker toe en laat smelten. Schep de bietjes erdoor, blus af met de balsamicoazijn en kook al roerend in tot de dikte van jam.
  • 3 Schep de dille erdoor en laat de chutney afkoelen. De chutney is in een brandschone jampot circa een week houdbaar in de koelkast.
  • 4 Verwarm de ovengrill. Besprenkel de zalm met het citroensap en bestrooi met zout, peper en de kruiden.
  • 5 Leg de zalmfilets naast elkaar op de bakplaat en besprenkel met olie. Rooster de zalm in de oven 2-4 minuten (afhankelijk van de dikte) per kant.
  • 6 Serveer de zalm met de chutney. Lekker met gebakken krieltjes.


voedingswaarde

energie 540 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 27 gram