online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Geroosterde zalm met nieuwe aardappelen en kruidensalsa

Geroosterde zalm met nieuwe aardappelen en kruidensalsa

ingredi├źnten

600 gram zalmfilets

eetlepel olijfolie

zeezout

800 gram nieuwe aardappels

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel mosterd

1 bos platte peterselie

1 handje dille

50 milliliter olijfolie


  • 1 Pureer de ingrediënten voor de salsa en voeg zout en peper toe.
  • 2 Besprenkel de zalm aan beide kanten met olijfolie. Strooi er zout en peper over.
  • 3 Kook de aardappelen gaar.
  • 4 Verhit een grillpan. Leg de zalm diagonaal op de ribbels in de pan. Schroei één kant in 1,5 tot 2 minuten dicht.
  • 5 Draai de filets een halve slag en rooster ze op dezelfde kant nog 1 minuut zodat een mooi ruitpatroon ontstaat. Keer ze om en rooster nog 2 minuten.
  • 6 Schud de aardappelen door de kruidensalsa en serveer ze bij de zalm.

bereidingstip

Lekker met een kerstomatensalade.

wijnadvies

Een Chardonnay-gerecht bij uitstek en daarvan is een uitgebreid assortiment beschikbaar. Even een wereldreis maken? Monastier uit Zuid-Frankrijk, Argentijnse Casa de Campo, Californische Sunny Mountain, Australische Yellow Tail - kiest u maar. Of gaat u mee op de biologische toer met Gamma uit Chili?


voedingswaarde

energie 620 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 35 gram