voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Geroosterde zalm met nieuwe aardappelen en kruidensalsa

Geroosterde zalm met nieuwe aardappelen en kruidensalsa

ingredi├źnten

600 gram zalmfilets

eetlepel olijfolie

zeezout

800 gram nieuwe aardappels

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel mosterd

1 bos platte peterselie

1 handje dille

50 milliliter olijfolie


  • 1 Pureer de ingrediënten voor de salsa en voeg zout en peper toe.
  • 2 Besprenkel de zalm aan beide kanten met olijfolie. Strooi er zout en peper over.
  • 3 Kook de aardappelen gaar.
  • 4 Verhit een grillpan. Leg de zalm diagonaal op de ribbels in de pan. Schroei één kant in 1,5 tot 2 minuten dicht.
  • 5 Draai de filets een halve slag en rooster ze op dezelfde kant nog 1 minuut zodat een mooi ruitpatroon ontstaat. Keer ze om en rooster nog 2 minuten.
  • 6 Schud de aardappelen door de kruidensalsa en serveer ze bij de zalm.

bereidingstip

Lekker met een kerstomatensalade.

wijnadvies

Een Chardonnay-gerecht bij uitstek en daarvan is een uitgebreid assortiment beschikbaar. Even een wereldreis maken? Monastier uit Zuid-Frankrijk, Argentijnse Casa de Campo, Californische Sunny Mountain, Australische Yellow Tail - kiest u maar. Of gaat u mee op de biologische toer met Gamma uit Chili?


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 35 gram