voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Geroosterde zalm met olijven-selderijsalsa

Geroosterde zalm met olijven-selderijsalsa

ingrediënten

4 zalmfilets

4 zalmmoten

2 eetlepels olijfolie

800 gram aardappelsalade

1 citroen

4 stengels bleekselderij

2 eetlepels kappertjes

100 gram groene olijven

75 gram blanke rozijnen

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels honing

1 eetlepel verse bladselderij

1 eetlepel platte peterselie


benodigdheden

grillpan

  • 1 Bestrijk de zalm met de olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • 2 Meng alle ingrediënten voor de salsa en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit een grillpan en rooster hierin de zalm 2-3 minuten per kant.
  • 4 Serveer de zalm met de salsa en de aardappelsalade en garneer eventueel met citroenpartjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1000 kcal
vet 71 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 35 gram