voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Geroosterde zalm met rode peperdressing

Geroosterde zalm met rode peperdressing

ingrediënten

500 gram diepvrieszalmfilets

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel sojasaus

1 eetlepel ketjap manis

1 eetlepel honing

1 rode peper

150 gram taugé

2 mango's

2 eetlepels verse bieslook


  • 1 Dep de zalm droog en bestrijk hem met een mengsel van 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel sojasaus. Klop de rest van de olijfolie en het citroensap met de honing en de rode peper tot een dressing.
  • 2 Verhit een grillpan. Rooster de zalm 2 minuten per kant zodat de binnenkant roze blijft.
  • 3 Verdeel de taugé over de borden. Leg daarop de mango en zalm. Sprenkel de dressing erover en bestrooi met bieslook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 28 gram