online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Geroosterde zoete aardappels met drie toppings

Geroosterde zoete aardappels met drie toppings

ingrediënten

8 kleine zoete aardappels

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel olie

1 sjalot

200 gram lamsgehakt

200 gram rundergehakt

1 eetlepel ras el hanout

1 eetlepel kaneelpoeder

2 eetlepels peterselie

4 teentjes knoflook

2 eetlepels olijfolie

citroen

bosje peterselie

2 geroosterde paprika's

1 eetlepel munt

75 gram feta

1 eetlepel olijfolie


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Leg de zoete aardappels in een ovenschaal en besprenkel de schil rondom met de olie. Rooster de aardappels in de oven in circa 30 minuten gaar. De schil mag wat donker worden, deze eet je niet op.
  • 3 Maak intussen de toppings. Topping 1: fruit de sjalot in de olie en voeg het gehakt en de ras el hanout toe. Roerbak een paar minuten tot het gehakt rul is. Breng op smaak met zout en peper en schep de peterselie erdoor.
  • 4 Topping 2: schep de knoflook om met de olijfolie en 1 eetlepel water in een magnetronbestendige kom. Pof in de magnetron afgedekt met een deksel of bord twee keer 1 minuut op de middelste stand. Pof 1 minuut langer als de knoflook nog niet zacht genoeg voelt. Druk met een vork de knoflook uit de schil in de olie en meng met citroenrasp, -sap en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Topping 3: spoel de paprika’s af en verwijder eventuele zwarte velletjes of zaadjes. Hak het vruchtvlees grof en meng met de munt, feta en olie. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Neem de aardappels uit de oven en snijd de bovenkant van de schil in. Druk de schil wat uit elkaar en leg de aardappels op een bord. Serveer met de toppings naar keuze.

wijnadvies

Schenk een Spaanse Vega Libre rosé bij dit recept.


voedingswaarde

energie 440 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 15 gram