online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
Recepten Gesmoorde bleekselderij met tijm

Gesmoorde bleekselderij met tijm

ingrediënten

1 struik bleekselderij

2 eetlepels olijfolie

250 milliliter kippenbouillon

3 eetlepels boter

3 takjes tijm

100 gram zachte geitenkaas


benodigheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de bleekselderij in een grote ovenschaal. Schenk de olijfolie en kippenbouillon erover, verdeel de boter erover en bestrooi met de tijm.
  • 2 Bedek de schaal met aluminiumfolie en laat de bleekselderij in de oven circa 45 minuten smoren.
  • 3 Verwijder het folie, schep wat van het kookvocht erover en zet nog circa 15 minuten in de oven totdat de selderij licht gekaramelliseerd is. Verbrokkel de geitenkaas erover en serveer direct.


voedingswaarde

energie 175 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 5 gram