voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht, klein gerecht/hapje
recepten Gesmoorde bospeen met coburgerham en focaccia

Gesmoorde bospeen met coburgerham en focaccia

ingrediënten

1 citroen

1 bos bospeen

8 eetlepels olijfolie

1 theelepel honing

1 theelepel suiker

1 bosje basilicum

150 gram coburgerham

2 eetlepels groene pesto

1 focaccia


  • 1 Boen de citroen schoon, rasp 1/2 eetlepel van de schil en pers de vrucht.
  • 2 Was de wortels en laat 3 centimeter van het groen aan de bovenkant eraan zitten.
  • 3 Verhit 4 eetlepels olijfolie in een ruime pan en smoor hierin de wortels 7 minuten. Voeg zout, honing, citroenrasp en 2 eetlepels citroensap toe en laat de bospeen in het kookvocht afkoelen.
  • 4 Pluk de basilicumblaadjes van de stengels. Rol elke wortel samen met enkele blaadjes basilicum in een plak ham. Leg de rolletjes op een schaal. Sprenkel er een beetje kookvocht over.
  • 5 Meng de rest van de olijfolie met de pesto en serveer deze dip bij de wortels en het focacciabrood dat eventueel in repen gesneden is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 15 gram