online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Gesmoorde bospeen met coburgerham en focaccia

Gesmoorde bospeen met coburgerham en focaccia

ingredi├źnten

1 citroen

1 bos bospeen

8 eetlepels olijfolie

1 theelepel honing

1 theelepel suiker

1 bosje basilicum

150 gram coburgerham

2 eetlepels groene pesto

1 focaccia


  • 1 Boen de citroen schoon, rasp 1/2 eetlepel van de schil en pers de vrucht.
  • 2 Was de wortels en laat 3 centimeter van het groen aan de bovenkant eraan zitten.
  • 3 Verhit 4 eetlepels olijfolie in een ruime pan en smoor hierin de wortels 7 minuten. Voeg zout, honing, citroenrasp en 2 eetlepels citroensap toe en laat de bospeen in het kookvocht afkoelen.
  • 4 Pluk de basilicumblaadjes van de stengels. Rol elke wortel samen met enkele blaadjes basilicum in een plak ham. Leg de rolletjes op een schaal. Sprenkel er een beetje kookvocht over.
  • 5 Meng de rest van de olijfolie met de pesto en serveer deze dip bij de wortels en het focacciabrood dat eventueel in repen gesneden is.


voedingswaarde

energie 520 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 15 gram