online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Gesmoorde hutspot met runderreepjes

Gesmoorde hutspot met runderreepjes

ingredi├źnten

5 eetlepels olijfolie

5 eetlepels arachideolie

900 gram krieltjes

500 gram wortelbolletjes

500 gram waspenen

6 sjalotjes

2 uien

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

200 milliliter runderbouillon

4 eetlepels vloeibaar bakproduct

500 gram runderreepjes

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepels hacheekruiden

2 theelepels maizena


  • 1 Begin met de hutspot. Verhit de olie in een wok en schep de krieltjes, de wortelbolletjes, de ui en de komijn erdoor. Roerbak 3 minuten.
  • 2 Giet de bouillon erbij en smoor zachtjes 15 minuten.
  • 3 Verhit voor de runderreepjes het bakproduct en bak hierin het vlees in 3 minuten rondom bruin.
  • 4 Voeg sojasaus, hacheekruiden en 300 milliliter warm water toe en stoof zachtjes 4 minuten. Bind het vocht met de maïzena en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 5 Schep de hutspot in diepe borden met de vleesreepjes erop.

wijnadvies

Dit hutspotgerecht krijgt er vast de smoor over in als u er geen Sensas Carignan, Les Barres of Domaine Pech Tavernier bij schenkt.


voedingswaarde

energie 640 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 33 gram