voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Gesmoorde hutspot met runderreepjes

Gesmoorde hutspot met runderreepjes

ingredi├źnten

5 eetlepels olijfolie

5 eetlepels arachideolie

900 gram krieltjes

500 gram wortelbolletjes

500 gram waspenen

6 sjalotjes

2 uien

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

200 milliliter runderbouillon

4 eetlepels vloeibaar bakproduct

500 gram runderreepjes

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepels hacheekruiden

2 theelepels maizena


  • 1 Begin met de hutspot. Verhit de olie in een wok en schep de krieltjes, de wortelbolletjes, de ui en de komijn erdoor. Roerbak 3 minuten.
  • 2 Giet de bouillon erbij en smoor zachtjes 15 minuten.
  • 3 Verhit voor de runderreepjes het bakproduct en bak hierin het vlees in 3 minuten rondom bruin.
  • 4 Voeg sojasaus, hacheekruiden en 300 milliliter warm water toe en stoof zachtjes 4 minuten. Bind het vocht met de maïzena en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 5 Schep de hutspot in diepe borden met de vleesreepjes erop.

wijnadvies

Dit hutspotgerecht krijgt er vast de smoor over in als u er geen Sensas Carignan, Les Barres of Domaine Pech Tavernier bij schenkt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 33 gram