online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Gesmoorde lente-ui met pijnboompitten

Gesmoorde lente-ui met pijnboompitten

ingredi├źnten

25 gram boter

2 eetlepels olijfolie

2 bosjes lente-/bosuitjes

50 milliliter groentebouillon

50 milliliter kruidenbouillon

50 milliliter witte wijn

4 eetlepels pijnboompitten

2 eetlepels verse oregano

75 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Verhit de boter en de olijfolie. Bak hierin de lente-ui 5 minuten, keer regelmatig om.
  • 2 Giet de bouillon en wijn erbij en smoor 5-7 minuten zodat het vocht verdampt.
  • 3 Rooster intussen de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Schep ze uit de pan en meng ze met de oregano.
  • 4 Bestrooi de lente-ui ermee en verdeel de Parmezaanse kaas erover.
  • 5 Lekker met vis, vlees en vleeswaren als rosbief.


voedingswaarde

energie 280 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 12 gram