voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Gesmoorde sperziebonen met gember en ketjap

Gesmoorde sperziebonen met gember en ketjap

ingredi├źnten

600 gram sperziebonen

2 eetlepels roerbakolie

2 eetlepels zonnebloemolie

1 ui

1 verse gember

2 teentjes knoflook

1 theelepel sambal

4 eetlepels ketjap


  • 1 Blancheer de sperziebonen 2 minuten in ruim kokend water met zout en giet ze af. Spoel ze af onder koud water om het kookproces te stoppen.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 3 minuten.
  • 3 Voeg de gember en knoflook toe en fruit nog 2 minuten.
  • 4 Voeg de boontjes toe en roerbak ze circa 5 minuten op een lage stand.
  • 5 Voeg eventueel de sambal toe en de ketjap met 4 eetlepels water. Breng aan de kook en laat de boontjes beetgaar worden op een lage stand.
  • 6 Lekker bij krokant gebakken speklapjes of kipfilet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 4 gram