online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Gesmoorde sperziebonen met gember en ketjap

Gesmoorde sperziebonen met gember en ketjap

ingredi├źnten

600 gram sperziebonen

2 eetlepels roerbakolie

2 eetlepels zonnebloemolie

1 ui

1 verse gember

2 teentjes knoflook

1 theelepel sambal

4 eetlepels ketjap


  • 1 Blancheer de sperziebonen 2 minuten in ruim kokend water met zout en giet ze af. Spoel ze af onder koud water om het kookproces te stoppen.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 3 minuten.
  • 3 Voeg de gember en knoflook toe en fruit nog 2 minuten.
  • 4 Voeg de boontjes toe en roerbak ze circa 5 minuten op een lage stand.
  • 5 Voeg eventueel de sambal toe en de ketjap met 4 eetlepels water. Breng aan de kook en laat de boontjes beetgaar worden op een lage stand.
  • 6 Lekker bij krokant gebakken speklapjes of kipfilet.


voedingswaarde

energie 145 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 4 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier