voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
10 min.
bijgerecht
Recepten Gesmoorde witlof met pancetta en cranberry's

Gesmoorde witlof met pancetta en cranberry's

ingrediënten

50 gram gedroogde cranberry's

50 gram rozijnen

2 teentjes knoflook

100 milliliter olijfolie

1 theelepel tijm

1 mespunt gedroogde tijm

5 eetlepels balsamicoazijn

4 stronkjes witlof

8 plakken pancetta

8 plakken rauwe hammen

2 eetlepels pijnboompitten


  • 1 Wel de cranberry’s in heet water.
  • 2 Meng de knoflook, olie, tijm en azijn tot een marinade. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Blancheer de stronkjes witlof 3-4 minuten en laat goed uitlekken. Giet de marinade erover en laat circa 15 minuten intrekken.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 5 Schep het witlof uit de marinade. Verdeel de cranberry’s over de snijkanten en wikkel de stronkjes in pancetta.
  • 6 Leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal en giet de rest van de marinade erover.
  • 7 Zet het gerecht 20-25 minuten in de oven.
  • 8 Rooster intussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  • 9 Bestrooi het witlof voor het serveren met de pijnboompitten.

bereidingstip

Vervang witlof door prei en bestrooi voor het serveren met geraspte Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 6 gram