voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
10 min.
bijgerecht
recepten Gesmoorde witlof met pancetta en cranberry's

Gesmoorde witlof met pancetta en cranberry's

ingrediënten

50 gram gedroogde cranberry's

50 gram rozijnen

2 teentjes knoflook

100 milliliter olijfolie

1 theelepel tijm

1 mespunt gedroogde tijm

5 eetlepels balsamicoazijn

4 stronkjes witlof

8 plakken pancetta

8 plakken rauwe hammen

2 eetlepels pijnboompitten


  • 1 Wel de cranberry’s in heet water.
  • 2 Meng de knoflook, olie, tijm en azijn tot een marinade. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Blancheer de stronkjes witlof 3-4 minuten en laat goed uitlekken. Giet de marinade erover en laat circa 15 minuten intrekken.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 5 Schep het witlof uit de marinade. Verdeel de cranberry’s over de snijkanten en wikkel de stronkjes in pancetta.
  • 6 Leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal en giet de rest van de marinade erover.
  • 7 Zet het gerecht 20-25 minuten in de oven.
  • 8 Rooster intussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  • 9 Bestrooi het witlof voor het serveren met de pijnboompitten.

bereidingstip

Vervang witlof door prei en bestrooi voor het serveren met geraspte Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 6 gram