voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
recepten Gesouffleerde zoete aardappel

Gesouffleerde zoete aardappel

ingrediënten

4 zoete aardappels

2 eetlepels olijfolie

100 milliliter slagroom

1 ei

50 gram oude kaas

nootmuskaat


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Prak het aardappelkruim fijn en klop de slagroom en eidooier erdoor. Voeg de kaas, zout, peper en nootmuskaat toe.
  • 3 Klop in een schone kom het eiwit met een snuf zout goed stijf en spatel door het aardappelbeslag.
  • 4 Vul de holtes van de aardappels met het beslag en souffleer de aardappels in circa 20 minuten in het midden van de oven. Serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 11 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier