voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Gestoofd rundvlees met kruidnagel, laurier en pruimen

Gestoofd rundvlees met kruidnagel, laurier en pruimen

ingredi├źnten

1 kilogram runderriblap

1 eetlepel bloem

4 eetlepels boter

4 eetlepels vloeibaar bakproduct

4 kruidnagels

2 laurierblaadjes

1 donker bier

2 eetlepels honing

100 gram zwarte pruimen zonder pit


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper en schud het om met de bloem zodat alle stukjes bedekt zijn.
  • 2 Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin het vlees in porties om en om bruin.
  • 3 Doe dan al het vlees bij elkaar in de pan en voeg kruidnagels, laurier, bier en honing toe. Laat aan de kook komen en zet de warmtebron dan laag.
  • 4 Laat het vlees met deksel op de pan in circa 2,5 uur gaar worden.
  • 5 Voeg het laatste half uur de pruimen toe en laat het vocht zonder deksel iets inkoken.
  • 6 Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en alle soorten groenten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 52 gram