online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
Recepten Gestoofde rodekool met rode ui en rozijnen

Gestoofde rodekool met rode ui en rozijnen

ingredi├źnten

1 rodekool

100 gram boter

1 rode ui

200 gram blanke rozijnen

50 milliliter rodewijnazijn

500 milliliter rode bessensap

500 milliliter druivensap

2 eetlepels suiker

4 kruidnagels

3 laurierblaadjes


  • 1 Haal 4 hele bladeren van de rodekool, was ze en houd apart. Snijd of schaaf de rest van de kool in smalle repen.
  • 2 Verhit de boter en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Voeg de rozijnen, koolreepjes, azijn, bessensap en suiker toe.
  • 3 Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg deze ook toe. Breng alles aan de kook en stoof daarna afgedekt 30-40 minuten op een lage stand tot de kool zacht is.
  • 4 Schep af en toe goed om. Voeg eventueel wat extra water toe.
  • 5 Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagels en serveer de gestoofde kool in de koolbladeren.

bereidingstip

Vervang de helft van het bessen- of druivensap door rode wijn.


voedingswaarde

energie 485 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 6 gram