voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
recepten Gestoofde rodekool met rode ui en rozijnen

Gestoofde rodekool met rode ui en rozijnen

ingredi├źnten

1 rodekool

100 gram boter

1 rode ui

200 gram blanke rozijnen

50 milliliter rodewijnazijn

500 milliliter rode bessensap

500 milliliter druivensap

2 eetlepels suiker

4 kruidnagels

3 laurierblaadjes


  • 1 Haal 4 hele bladeren van de rodekool, was ze en houd apart. Snijd of schaaf de rest van de kool in smalle repen.
  • 2 Verhit de boter en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Voeg de rozijnen, koolreepjes, azijn, bessensap en suiker toe.
  • 3 Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg deze ook toe. Breng alles aan de kook en stoof daarna afgedekt 30-40 minuten op een lage stand tot de kool zacht is.
  • 4 Schep af en toe goed om. Voeg eventueel wat extra water toe.
  • 5 Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagels en serveer de gestoofde kool in de koolbladeren.

bereidingstip

Vervang de helft van het bessen- of druivensap door rode wijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 6 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier