online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Gestoofde zoete kip met amandelen en couscous

Gestoofde zoete kip met amandelen en couscous

ingrediënten

1 verse gember

2 teentjes knoflook

1 citroen

4 eetlepels olijfolie

3 eetlepels honing

mespunt saffraan

750 gram kippenbouten

750 gram kipkarbonades

300 gram gedroogde abrikozen

50 gram geschaafde amandelen

250 gram couscous

2 eetlepels boter


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Wrijf de gember en knoflook met citroensap, olie, honing, saffraan en wat zout en peper tot een pasta.
  • 2 Wrijf hiermee de stukken kip in en leg ze in een ovenschaal. Leg de abrikozen eromheen en giet er een kop water bij.
  • 3 Dek de schaal af met aluminiumfolie of een deksel. Gaar de kip circa 40 minuten in de oven, neem het folie van de schaal en verwarm nog 15 minuten onafgedekt in de oven.
  • 4 Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
  • 5 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de boter er met een vork of schone vingers doorheen en houd de couscous warm.
  • 6 Serveer de kip met de zoete jus en de couscous apart op schalen en bestrooi het geheel met amandelen. Lekker met gestoomde courgette of wortel.


voedingswaarde

energie 995 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 108 gram
eiwit 37 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier