online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Gestoomde kabeljauwfilet met rucola-basilicumsaus

Gestoomde kabeljauwfilet met rucola-basilicumsaus

ingredi├źnten

1 komkommer

4 kabeljauwfilets

8 plakjes katenspek

50 gram rucola

10 gram basilicumblaadjes

2 eetlepels citroensap

50 milliliter visbouillon

3 eidooiers

150 gram boter

1 vleestomaat

2 tomaten


  • 1 Schaaf lange linten van de komkommer.
  • 2 Dep de visfilets droog en bestrooi met zout en peper.
  • 3 Wikkel rond elk stuk vis 2 plakjes katenspek en 2 komkommerlinten.
  • 4 Leg de vis in een zeef of stoommandje boven een pan met kokend water en stoom de vis in 7-8 minuten gaar.
  • 5 Leg de rucola en basilicum in een zeef en giet er kokend water over.
  • 6 Pureer in een keukenmachine of blender de rucola en basilicum met het citroensap en de visbouillon.
  • 7 Voeg de eidooiers toe en meng op een hoge stand. Voeg de gesmolten boter tijdens het mixen in een straaltje toe.
  • 8 Giet de saus in een pan en verwarm al roerend zonder te koken tot de saus bindt.
  • 9 Schep de saus op warme borden, leg de gestoomde vis erop en bestrooi met de tomatenblokjes.
  • 10 Lekker met doperwten en rijst.

bereidingstip

Vervang de kabeljauw door zalmfilet.. Neem kappertjes in plaats van tomatenblokjes.


voedingswaarde

energie 600 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 43 gram