voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Gestoomde kabeljauwfilet met rucola-basilicumsaus

Gestoomde kabeljauwfilet met rucola-basilicumsaus

ingredi├źnten

1 komkommer

4 kabeljauwfilets

8 plakjes katenspek

50 gram rucola

10 gram basilicumblaadjes

2 eetlepels citroensap

50 milliliter visbouillon

3 eidooiers

150 gram boter

1 vleestomaat

2 tomaten


  • 1 Schaaf lange linten van de komkommer.
  • 2 Dep de visfilets droog en bestrooi met zout en peper.
  • 3 Wikkel rond elk stuk vis 2 plakjes katenspek en 2 komkommerlinten.
  • 4 Leg de vis in een zeef of stoommandje boven een pan met kokend water en stoom de vis in 7-8 minuten gaar.
  • 5 Leg de rucola en basilicum in een zeef en giet er kokend water over.
  • 6 Pureer in een keukenmachine of blender de rucola en basilicum met het citroensap en de visbouillon.
  • 7 Voeg de eidooiers toe en meng op een hoge stand. Voeg de gesmolten boter tijdens het mixen in een straaltje toe.
  • 8 Giet de saus in een pan en verwarm al roerend zonder te koken tot de saus bindt.
  • 9 Schep de saus op warme borden, leg de gestoomde vis erop en bestrooi met de tomatenblokjes.
  • 10 Lekker met doperwten en rijst.

bereidingstip

Vervang de kabeljauw door zalmfilet.. Neem kappertjes in plaats van tomatenblokjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 43 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier