voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Gestoomde prei met mosterdvinaigrette en ei

Gestoomde prei met mosterdvinaigrette en ei

ingrediënten

500 gram jonge prei

6 eieren

3 eetlepels kappertjes

1 bosje platte peterselie

2 eetlepels witte wijnazijn

2 theelepels dijonmosterd

8 eetlepels olijfolie

1 theelepel honing


  • 1 Verwarm de oven voor op 100°C. Snijd de worteltjes van de prei en verdeel de prei in lange stukken.
  • 2 Stoom de stukken 4-5 minuten in een stoommandje boven heet water tot ze zacht zijn.
  • 3 Leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal en houd warm in de oven.
  • 4 Pel de eieren en verdeel ze in partjes.
  • 5 Meng de ingrediënten van de vinaigrette en verwarm afgedekt 2 minuten in de magnetron op 800 Watt tot lauwwarm.
  • 6 Bestrooi de prei met de kappertjes en de peterselie. Giet de mosterdvinaigrette erover en garneer met partjes ei. Lekker met geroosterd brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 12 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier