online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
moeilijk
45 min.
hoofdgerecht
Recepten Gestoomde visfilet met bietensaus en groene rijst

Gestoomde visfilet met bietensaus en groene rijst

ingredi├źnten

500 gram tilapiafilets

500 gram kabeljauwfilets

500 gram koolvisfilets

400 milliliter visbouillon van tablet

1 sjalot

friszure appel

50 gram boter

1 eetlepel rietsuiker

1 eetlepel bruine basterdsuiker

1 mespunt korianderpoeder (ketoembar)

1 mespunt kruidnagelpoeder

1 steranijs

1 laurierblaadje

2 eetlepels balsamicoazijn

400 gram gekookte bieten

200 milliliter kalfsfond

200 milliliter vleesbouillon van tablet

100 gram boter

400 gram pandanrijst

3 eetlepels verse bieslook

3 eetlepels peterselie

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel arachideolie


  • 1 Begin met de bietensaus. Fruit de sjalot en de appel in de boter. Voeg de suiker, de koriander, de kruidnagel en de steranijs toe en laat licht karameliseren.
  • 2 Blus af met balsamicoazijn. Laat alles inkoken tot een siroop. Verwijder de steranijs.
  • 3 Voeg de bieten en fond of de bouillon toe en laat rustig inkoken tot half vloeibaar. Pureer alles en klop er koude klontjes boter door zodat de saus bindt.
  • 4 Houd de saus eventueel warm in een thermoskan.
  • 5 Kook de rijst. Rol de visfilets, bestrooid met zout en peper, losjes op en leg ze naast elkaar op een zeef boven de hete visbouillon in een pan.
  • 6 Gaar de vis afgedekt in 4-6 minuten. Roer de groene kruiden met het citroensap en de olie door de gare rijst.
  • 7 Serveer de vis op warme borden met de bietensaus en de groene rijst.

wijnadvies

Sauvignon Blanc laat zich hierbij goed smaken. Jean Sablenay is een sappige keuze. Sea Breeze is wat gevulder en Berg Schaduw weer wat frisser. Wie wat 'voller'; wil drinken, kan ook voor Chardonnay kiezen. Bijvoorbeeld Bourgogne, Jean Sablenay of Danie de Wet.


voedingswaarde

energie 850 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 34 gram