voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Gestoomde zalmsteak met citrussaus

Gestoomde zalmsteak met citrussaus

ingrediënten

500 gram zalmfilets

1 limoen

1 citroen

1 verse gember

250 milliliter visbouillon van tablet

50 gram boter

75 milliliter kookroom

4 toefjes koriander


  • 1 Dep de zalmfilet droog. Boen de limoen of citroen schoon. Snijd dunne reepjes van de schil en pers de vrucht. Blancheer de schilreepjes 1 minuut in kokend water. Giet ze af en vang het vocht op.
  • 2 Verwarm de gember 2 minuten in het limoen- of citroensap.
  • 3 Verwarm de visbouillon in een stoompan of hang een zeef in een pan. Leg de zalm erin en stoom deze in 5-7 minuten net gaar.
  • 4 Klop de boter door het warme gember-limoensap zodat dit bindt. Roer de room erdoor en verwarm zonder te koken. Verdun de saus als deze te dik is met een beetje blancheervocht van de limoenreepjes.
  • 5 Verdeel de saus over warme borden. Leg de zalm in het midden met daarop limoenschilletjes en koriander.

bereidingstip

Voeg eens een mespuntje saffraan bij de saus.. Vervang kookroom door crème fraîche.. Lekker met Chinese eiermie of glasnoedels en peultjes of sugarsnaps.

wijnadvies

Een prachtige combinatie met Arthur Metz Riesling uit de Elzas en met die van Lizard uit de Moezel. De Chardonnay-liefhebbers komen aan hun trekken met Monastier, Bourgogne of Viña Maipo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 26 gram