online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Gevuld brood

Gevuld brood

ingrediënten

1 pak witbroodmix

2 eetlepels olijfolie

1 ei

1 eetlepel zeezout

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

2 eetlepels olijfolie

100 gram ontbijtspekblokjes

1 ui

1 rode paprika

2 teentjes knoflook

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

250 gram rundergehakt


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Bereid de broodmix volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang boter door de olie.
  • 2 Verwarm, voor de vulling, de olie en bak hierin het ontbijtspek knapperig. Voeg ui en paprika toe en fruit circa 4 minuten.
  • 3 Voeg de knoflook en Provençaalse kruiden toe en fruit nog een minuut. Doe het gehakt erbij en bak dit rul.
  • 4 Laat het gehaktmengsel in een vergiet uitlekken. Breng het op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol na de tweede rijsbeurt het deeg uit tot een dikke lap. Verdeel de afgekoelde vulling hierover en vouw de lap aan twee kanten naar binnen of rol het losjes op.
  • 6 Leg de rol met de naad naar beneden op de bakplaat en bestrijk met het ei. Bestrooi met zeezout en rozemarijn.
  • 7 Bak het brood in circa 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen tot lauwwarm en snijd in stukken.


voedingswaarde

energie 765 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 86 gram
eiwit 36 gram