voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, klein gerecht, brunch
recepten Gevuld eitje en kaaskrokantje

Gevuld eitje en kaaskrokantje

ingredi├źnten

2 eieren

1 theelepel mosterd

1 theelepel mayonaise

1 mespunt gedroogde dragon

50 gram Parmezaanse kaas

50 gram grana padano-kaas

1 bakje waterkers


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kook de eieren in ca. 5 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd ze door.
  • 2 Neem het eigeel er voorzichtig uit en prak dit samen met de mosterd, mayonaise en dragon met een vork fijn tot een luchtige gladde crème. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verdeel dit over de eieren en strijk de bovenkant glad. Zet afgedekt in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de kaas in 4 hoopjes over de bakplaat met bakpapier. Laat de kaas in 10 minuten op de plaat smelten en iets bruin worden.
  • 5 Neem de bakplaat uit de oven en laat de kaaskrokantjes afkoelen en hard worden.
  • 6 Knip de waterkers los en spoel deze in een vergiet. Laat goed uitlekken en verdeel over vier bordjes.
  • 7 Leg op elk bordje een gevuld ei en een kaaskrokantje.

bereidingstip

Vervang de waterkers door fijne veldsla.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 100 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 8 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier