online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Gevulde aardappel met gehakt en salade

Gevulde aardappel met gehakt en salade

ingrediënten

4 grote vastkokende aardappels

8 middelgrote vastkokende aardappels

1 ui

2 teentjes knoflook

2 eetlepels sojasaus

2 eetlepels ketjap manis

1 druppel tabasco

1 theelepel sambal oelek

500 gram gehakt

4 tomaten

1 komkommer

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels verse bieslook

2 eetlepels verse peterselie


benodigdheden

bakplaat

aluminiumfolie

  • 1 Kook de aardappels met schil in 10 minuten net niet gaar. Giet ze af en laat iets afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de aardappels in de lengte en hol ze iets uit.
  • 3 Meng het aardappelkruim met ui, knoflook, sojasaus, tabasco en zout en versgemalen peper door het gehakt. Vul de aardappelhelften ermee en zet ze naast elkaar op de bakplaat bekleed met aluminiumfolie. Bak ze 20-25 minuten in het midden van de oven tot het gehakt gaar is.
  • 4 Meng voor de salade de tomaten- en komkommerplakken in een schaal. Sprenkel er olijfolie over en bestrooi met versgemalen peper, zout en bieslook. Serveer deze salade met de gevulde aardappels.


voedingswaarde

energie 490 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 29 gram