4 personen
eenvoudig
10 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Gevulde champignons uit de oven

Gevulde champignons uit de oven

ingrediënten


10 min
4 personen
1 takje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram kruidenboter

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

400 gram champignons

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 ovenschalen

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de stelen van de champignons en hak ze fijn. Leg de hoeden met de bolle kant onder in de ovenschaaltjes. Snipper de sjalot fijn.
  • 2 Smelt in een koekenpan 1 el kruidenboter. Fruit de sjalot 1 min. Bak de fijngehakte stelen 1 min. mee. Schenk de wijn erbij en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schep de vulling in de champignons. Verdeel de rest van de kruidenboter erover.
  • 4 Bak de champignons in de oven in 10 min. lichtbruin en gaar. Snijd intussen de peterselie fijn. Bestrooi de champignons uit de oven met de peterselie.

bereidingstip

Lekker met knapperig stokbrood. . Bak de champignons in de airfryer (160°C) in 8 min. lichtbruin en gaar.

wijnadvies

Zacht en soepel met een fruitige touch van perzik en citrus. Deze wijn maakt gevulde champignons uit de oven extra lekker en laat de romige, kruidige smaken perfect tot hun recht komen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 172 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st