voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Gevulde chipolatacake

Gevulde chipolatacake

ingredi├źnten

1 roombotercake

250 milliliter slagroom

1 eetlepel suiker

20 gram hazelnoten

160 gram zachte nougatblokjes

250 gram ricotta

1 eetlepel vloeibare honing

250 gram sinaasappeljam

150 gram chocolade hulstblaadjes


  • 1 Snijd de cake in de lengte in 3 gelijke plakken. Leg de cake even in de diepvries terwijl je de vulling maakt.
  • 2 Klop de slagroom stijf met de suiker en zet in de koelkast.
  • 3 Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak de nougat in kleine stukjes.
  • 4 Roer de ricotta goed los met de honing. Schep de nootjes en de nougat door de ricotta.
  • 5 Verdeel de jam over twee lagen cake en verdeel hier de ricottavulling over.
  • 6 Stapel de lagen cake weer op en leg de cake op een schaal. Dek af en laat circa 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 7 Bestrijk de cake rondom met de slagroom en zet de kerst chocolaatjes er rondom tegenaan en bovenop.
  • 8 Snijd de cake in dikke plakken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 10 gram