online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Gevulde chipolatacake

Gevulde chipolatacake

ingredi├źnten

1 roombotercake

250 milliliter slagroom

1 eetlepel suiker

20 gram hazelnoten

160 gram zachte nougatblokjes

250 gram ricotta

1 eetlepel vloeibare honing

250 gram sinaasappeljam

150 gram chocolade hulstblaadjes


  • 1 Snijd de cake in de lengte in 3 gelijke plakken. Leg de cake even in de diepvries terwijl je de vulling maakt.
  • 2 Klop de slagroom stijf met de suiker en zet in de koelkast.
  • 3 Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak de nougat in kleine stukjes.
  • 4 Roer de ricotta goed los met de honing. Schep de nootjes en de nougat door de ricotta.
  • 5 Verdeel de jam over twee lagen cake en verdeel hier de ricottavulling over.
  • 6 Stapel de lagen cake weer op en leg de cake op een schaal. Dek af en laat circa 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 7 Bestrijk de cake rondom met de slagroom en zet de kerst chocolaatjes er rondom tegenaan en bovenop.
  • 8 Snijd de cake in dikke plakken.


voedingswaarde

energie 675 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 10 gram