4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde courgette met champignonragout uit de airfryer

Gevulde courgette met champignonragout uit de airfryer

ingrediënten


20 min
4 personen
75 gram jong belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram Franse kruidenroomkaas
1 eetlepels bloem
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

airfryer

  • 1 Los het bouillonblokje op in 250 ml kokend water. Halveer intussen de courgettes in de lengte. Hol ze met een lepel uit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in kwarten.
  • 2 Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de stukjes courgette en champignons toe en bak ze in 6 min. gaar.
  • 3 Bestrooi de groenten met de bloem en bak 1 min. Schenk al roerend de bouillon erbij. Roer tot een gladde saus. Laat de roomkaas in de ragout smelten. Verwarm de ragout nog 4 min. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verwarm de airfryer voor op 200°C. Schep de ragout in de courgettehelften en bestrooi met de kaas. Bak de courgettes in de airfryer in 15 min. gaar.

bereidingstip

Heb je geen airfryer? Bak de courgettes dan in 15-20 min. in een voorverwarmde oven op 220°C gaar.. Vervang de helft van de bouillon door witte wijn voor een feestelijk tintje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 264 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st