online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Gevulde groene kool met zeevruchten

Gevulde groene kool met zeevruchten

ingrediënten

1 kleine groene kool

600 gram kruimige aardappels

100 milliliter melk

1 ei

2 eetlepels olie

1 grote ui

1 theelepel kerriepoeder

500 gram gemengde zeevruchten


benodigdheden

ronde ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Verwijder de buitenste bladeren van de kool en pel de binnenste grote bladeren los. De binnenste, lichtste kern wordt niet gebruikt.
  • 2 Blancheer de koolbladeren per 4 à 6 in het kokende water tot ze helder groen zien en schep ze met een schuimspaan in een bak met ijskoud water. Laat ze vervolgens in een vergiet goed uitlekken.
  • 3 Kook de aardappels gaar en giet ze af. Stamp ze fijn met de warme melk en klop het ei erdoor. Breng de puree op smaak met zout en peper.
  • 4 Verwarm de olie en fruit hierin de uienringen circa 4 minuten. Voeg de kerriepoeder toe en fruit nog 1 minuut mee.
  • 5 Voeg de uitgelekte zeevruchten toe en laat al roerend een paar minuten op lage stand meebakken. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 6 Vet de ovenschaal in met wat olie en bekleed de bodem met een paar koolbladeren. Zorg dat ze elkaar een beetje overlappen en de buitenste bladeren tegen de rand opstaan.
  • 7 Vul met een laagje puree en verdeel hier wat zeevruchten over. Dek af met een laag koolbladeren en maak zo nog twee lagen met puree, vis en kool. Eindig met kool en dek de bovenkant netjes af.
  • 8 Vouw de uiteinden van de bovenste bladeren tussen de opstaande rand en de opstaande koolbladeren zodat je de vulling mooi afsluit.
  • 9 Dek af met aluminiumfolie en bak de schotel 20 minuten in de oven. Snijd de kool in punten of stukken.


voedingswaarde

energie 360 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 29 gram