online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Gevulde hamrolletjes met rozemarijnaardappels

Gevulde hamrolletjes met rozemarijnaardappels

ingrediënten

1 kilogram vastkokende aardappel

4 eetlepels olijfolie

2 winterwortels

1 ui

3 stengels bleekselderij

nootmuskaat

12 plakjes gekookte ham

100 milliliter vleesbouillon

200 milliliter crème fraîche

200 milliliter demi crème fraîche

100 gram belegen kaas

1 eetlepel verse rozemarijn

1 theelepel gedroogde rozemarijn


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Kook de aardappels in circa 15 minuten beetgaar en giet ze af. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Verhit 2 eetlepels van de olijfolie en bak hierin de wortel, ui en bleekselderij circa 4 minuten met nootmuskaat, zout en versgemalen peper.
  • 3 Verdeel dit mengsel over de hamplakken. Vorm er rolletjes van en leg ze met de naad naar beneden naast elkaar in de ovenschaal.
  • 4 Meng de bouillon met de crème fraîche en giet dit mengsel over de hamrolletjes. Bestrooi met de kaas en zet de rolletjes circa 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • 5 Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de aardappelpartjes goudbruin. Schep de rozemarijn erdoor en bestrooi met zout. Serveer de aardappels bij de hamrolletjes.


voedingswaarde

energie 605 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 17 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier