online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
165 min.
hoofdgerecht
Recepten Gevulde kalkoen met bessenglazuur

Gevulde kalkoen met bessenglazuur

ingrediënten

2 kleine kalkoenen

2 stengels bleekselderij

1 appel

12 gedroogde abrikozen

5 sneeën volkorenbrood

50 gram walnoten

50 gram amandelen

2 takjes tijm

150 gram katenspek

6 eetlepels bosbessenjam

theelepel kaneelpoeder

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel rodewijnazijn

1 theelepel citroensap


  • 1 Leg de kalkoen (afgedekt) 1 uur voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 160°C.
  • 2 Meng de bleekselderij, de appel, de abrikozen, het broodkruim, de noten, de tijm en zout en peper. Vul de kalkoen met dit mengsel.
  • 3 Bestrooi de kalkoen met zout en peper. Steek de buikholte dicht met cocktailprikkers.
  • 4 Leg 2 grote stukken bakpapier kruislings in de braadslee. Bedek de bovenkant van de kalkoen met het katenspek. Leg de kalkoen op het bakpapier. Vouw het bakpapier omhoog en bind het dicht met het keukengaren.
  • 5 Schuif de braadslee in het midden van de oven en braad de kalkoen in 2-2,5 uur gaar.
  • 6 Verwarm de ingrediënten voor het glazuur. Laat dit iets inkoken, zodat het stroperig wordt.
  • 7 Vouw het bakpapier open. Bestrijk de kalkoen met het glazuur en zet hem nog 15 minuten in de oven of 5 minuten onder een hete ovengrill.

wijnadvies

Erg smakelijk met een stevige Chardonnay. Yellow Tail, Indomita Reserve of Montalto. Ook rood van de pinot noir laat zich smaken: Domaine Brunet of Bourgogne.


voedingswaarde

energie 590 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 54 gram