online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Gevulde kalkoenfilet met geroosterde pompoen en kruidencouscous

Gevulde kalkoenfilet met geroosterde pompoen en kruidencouscous

ingrediënten

125 gram gedroogde abrikozen

750 gram kalkoenfilets

750 gram kipfilets

125 gram gedroogde pruimen zonder pit

1 rode ui

1 teentje knoflook

1 gedroogde chilipeper

theelepel chilipepervlokken

2 eetlepels cranberrycompote

4 eetlepels boter

1 theelepel ras el hanout

1 theelepel kaneelpoeder

75 milliliter olijfolie

1 eetlepel koriander

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel hete pepersaus

1 theelepel zoete chilisaus

1 kilogram pompoen

25 gram pompoenpitten

300 gram couscous

groentebouillon

kippenbouillon

2 lente-/bosuitjes

2 eetlepels platte peterselie

komkommer

1 eetlepel muntblaadje


benodigdheden

4 cocktailprikkers

  • 1 Wel de abrikozen in lauwwarm water. Begin daarna met de pompoen. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Meng de ras el hanout met de olijfolie, koriander, pepersaus en ½ theelepel zout. Schep de pompoen erdoor en rooster deze circa 35 minuten op een bakplaat in het midden van de oven.
  • 3 Rooster de pompoenpitten de laatste 8-10 minuten mee. Snijd de kalkoen als dikke filets in 4 gelijke porties.
  • 4 Snijd deze horizontaal in, maar niet helemaal door. Hak de gewelde abrikozen en de pruimen fijn.
  • 5 Meng ze met de ui, knoflook, rode peper en cranberrycompote. Vul de kalkoenfilets met dit mengsel.
  • 6 Steek de filets dicht met een prikker en bestrooi met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de gevulde filets in 5-6 minuten per kant goudbruin en gaar. Houd warm in de oven.
  • 7 Bereid intussen de couscous met de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep de overige ingrediënten voor de couscous erdoor. Serveer de gevulde kalkoenfilets met de couscous en de geroosterde pompoen.

bereidingstip

Vervang in dit recept de cranberrycompote door sinaasappelmarmelade of abrikozenjam. . Neem dadels in plaats van pruimen.


voedingswaarde

energie 1025 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 102 gram
eiwit 63 gram