online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Gevulde kalkoenfilet met knolselderijpuree

Gevulde kalkoenfilet met knolselderijpuree

ingrediënten

4 kalkoenfilets

2 eetlepels boter

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

100 gram champignons

200 gram spinazie

125 gram feta

100 gram katenspek

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels zonnebloemolie

500 gram aardappels

500 gram knolselderij

100 gram warme melk


benodigdheden

keukengaren

4 cocktailprikkers

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kalkoenfilets horizontaal niet helemaal open. Klap ze open om te vullen.
  • 2 Scheur de blaadjes spinazie iets kleiner. Verhit 1 eetlepel boter, bak hierin de champignons 3 minuten en bak de spinazie 2 minuten mee. Laat dit mengsel uitlekken en afkoelen.
  • 3 Bestrooi de kalkoenfilets met zout en peper. Verdeel het spinaziemengsel en de feta erover en vouw ze dicht.
  • 4 Wikkel de gevulde filet in katenspek en zet dit vast met keukengaren of prikkers.
  • 5 Verhit de olie in een ovenvaste pan of braadslee, bak hierin de gevulde filets rondom lichtbruin en zet ze 20 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Kook intussen de aardappelen met de knolselderij in 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de melk, zout en peper en de rest van de boter tot een puree.
  • 7 Serveer de gevulde kalkoenfilets met de aardappel-knolselderijpuree.


voedingswaarde

energie 550 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 46 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier