online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Gevulde kalkoenfilet met knolselderijpuree

Gevulde kalkoenfilet met knolselderijpuree

ingrediënten

4 kalkoenfilets

2 eetlepels boter

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

100 gram champignons

200 gram spinazie

125 gram feta

100 gram katenspek

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels zonnebloemolie

500 gram aardappels

500 gram knolselderij

100 gram warme melk


benodigdheden

keukengaren

4 cocktailprikkers

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kalkoenfilets horizontaal niet helemaal open. Klap ze open om te vullen.
  • 2 Scheur de blaadjes spinazie iets kleiner. Verhit 1 eetlepel boter, bak hierin de champignons 3 minuten en bak de spinazie 2 minuten mee. Laat dit mengsel uitlekken en afkoelen.
  • 3 Bestrooi de kalkoenfilets met zout en peper. Verdeel het spinaziemengsel en de feta erover en vouw ze dicht.
  • 4 Wikkel de gevulde filet in katenspek en zet dit vast met keukengaren of prikkers.
  • 5 Verhit de olie in een ovenvaste pan of braadslee, bak hierin de gevulde filets rondom lichtbruin en zet ze 20 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Kook intussen de aardappelen met de knolselderij in 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de melk, zout en peper en de rest van de boter tot een puree.
  • 7 Serveer de gevulde kalkoenfilets met de aardappel-knolselderijpuree.


voedingswaarde

energie 550 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 46 gram