online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Gevulde karbonade met prei en puree

Gevulde karbonade met prei en puree

ingrediënten

4 dikke ribkarbonades

2 eetlepels mosterd

4 plakjes belegen kaas

4 plakjes gekookte ham

750 gram aardappels

2 eieren

1 eetlepel arachideolie

1 eetlepel zonnebloemolie

35 gram paneermeel

500 gram preien

100 gram boter

100 milliliter vloeibaar bakproduct

100 milliliter melk

1 mespunt nootmuskaatpoeder


benodigdheden

4 cocktailprikkers

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de karbonades horizontaal in tot op het bot. Klap het vlees open en bestrijk de binnenkanten met mosterd.
  • 2 Verpak de kaas in de ham en leg dit op de opengeklapte karbonades. Vouw ze dicht en steek ze vast met een prikker.
  • 3 Kook de aardappelen met zout gaar in circa 20 minuten.
  • 4 Meng de eieren met zout, peper en olie. Strooi het paneermeel op een bord. Haal de karbonades eerst door het eimengsel en daarna door paneermeel.
  • 5 Kook de prei met zout 15 minuten.
  • 6 Verhit de helft van de boter en bak hierin het vlees in 5 minuten per kant goudbruin. Zet de karbonades 10 minuten in de warme oven.
  • 7 Stamp de gare aardappelen met een klontje boter, de melk, zout, peper en nootmuskaat tot puree.
  • 8 Verdeel de rest van de boter over de gare prei. Serveer het vlees met de prei en de puree.

bereidingstip

Zet de gare prei bestrooid met een beetje kaas bij het vlees in de oven. . Voeg aan de aardappelpuree eens 1 eetlepel kerriepoeder toe.


voedingswaarde

energie 770 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 51 gram