online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
Recepten Gevulde kastanjechampignons met walnoten en macadamia

Gevulde kastanjechampignons met walnoten en macadamia

ingrediënten

1 rode paprika

1 rode puntpaprika

4 eetlepels olijfolie

75 gram walnoten

1 teentje knoflook

1 theelepel tomatenpuree

4 eetlepels broodkruim

4 eetlepels paneermeel

1 eetlepel appelazijn

1 eetlepel azijn

theelepel chilipepervlokken

theelepel suiker

12 grote kastanjechampignons

60 gram macadamianoten

theelepel sesamzaad

theelepel komijnpoeder (djinten)

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

12 muntblaadjes


  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Verwijder de steeltjes van de champignons en wrijf de paddenstoelen in met de rest van de olijfolie. Schep steeds 1 theelepel van het paprikamengsel in de paddenstoelen en bak ze circa 20 minuten in de oven.
  • 3 Rooster intussen de macadamianoten en het sesamzaad goudbruin in een droge, hete koekenpan. Hak de noten in stukjes en voeg de komijn en koriander toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Leg steeds 3 gevulde champignons op een bordje, bestrooi met het macadamiamengsel en garneer met munt.

bereidingstip

Vervang de macadamia’s door hazelnoten.

wijnadvies

Kies bij de notige smaken van dit recept voor zacht wit met niet te veel zuren, bijvoorbeeld Pinot Blanc van J. Meyer.


voedingswaarde

energie 380 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 6 gram