online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Gevulde kip

Gevulde kip

ingrediënten

1 kip

1 eetlepel boter

1 eetlepel olie

ui

1 stengel bleekselderij

2 takjes tijm

1 citroen

25 gram boter

2 eetlepels olijfolie

4 teentjes knoflook

1 eetlepel verse tijm

1 laurierblaadje

citroen

1 theelepel grof zeezout


benodigdheden

keukenpapier

braadslede

ovenvaste braadpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de ingrediënten voor de vulling in een vijzel of keukenmachine. Spoel de kip van binnen en buiten onder de kraan en dep goed droog met keukenpapier.
  • 2 Duw met de vingertoppen voorzichtig onder het borstvel van de kip zodat dit los komt van het vlees, maar maak het niet kapot. Duw vanaf de borst ook het vel van de poten los.
  • 3 Duw de vulling tussen het vlees en het vel en verdeel goed over het vlees. Dit zal niet lukken bij de rug van de kip, laat deze voor wat hij is. Leg de kip met de borst naar beneden in de braadslede en smeer rondom in met wat boter of olie en bestrooi met wat grof zout.
  • 4 Giet 100 ml water rond de kip en leg de ui, bleekselderij en tijm ernaast. Schuif de kip in de oven en bak in circa 1,5 uur gaar. Verhoog de oventemperatuur het laatste half uur naar 180°C.
  • 5 Haal de braadslede uit de oven en giet het citroensap over de kip. Giet de jus door een zeef. Serveer de kip met de gezeefde citroenjus.


voedingswaarde

energie 435 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 23 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier