online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Gevulde kip van de barbecue

Gevulde kip van de barbecue

ingrediënten

3 scharrelkippen

2 eetlepels boter

2 uien

4 sneeën wit brood

1 ei

100 milliliter zoete witte wijn

1 zoete appel

100 gram dadels

1 eetlepel sinaasappelrasp

1 eetlepel citroenrasp

1 bosje verse salie

1 theelepel kaneelpoeder

snufje kruidnagelpoeder

200 gram pancetta

200 gram ontbijtspek


benodigdheden

keukengaren

aluminiumfolie

ovenschaal

  • 1 Bereid de kip een dag van tevoren. Snijd overtollig vel en vet weg bij de opening van de kippen en spoel ze onder koud water van binnen af.
  • 2 Verhit de boter en fruit hierin de uien in circa 5 minuten zacht en lichtbruin.
  • 3 Snijd het brood in kleine blokjes. Klop het ei met de wijn los en giet het eimengsel over het brood. Laat even weken.
  • 4 Snijd de appel en dadels in kleine blokjes en kneed met de citrusschil, salie en specerijen door het broodmengsel. Breng goed op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180°C. Vul de opening van de kippen met het appel-dadelmengsel. Bind de poten bij elkaar en leg de kippen met de borst naar beneden in een ovenschaal.
  • 6 Bestrooi licht met zout en versgemalen peper. Giet een paar eetlepels water of wijn in de schaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak de kippen in circa 1,5 uur gaar in de oven. Verwijder het folie en laat de kip volledig afkoelen in de schaal. Zet dan afgedekt in de koelkast.

bereidingstip

Geen barbecue? Gebruik dan ook op de dag zelf oven. Verwarm de kip nog ca. 1 uur op 160°C, afgedekt met aluminiumfolie of in een ovenvaste braadpan. Bak de kip de laatste 10 minuten onafgedekt zodat de pancetta knapperig wordt.


voedingswaarde

energie 900 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 54 gram