online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Gevulde kipfilet met mosterdsaus

Gevulde kipfilet met mosterdsaus

ingrediënten

4 kipfilets

8 plakjes ontbijtspek

8 plakjes rauwe hammen

3 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

300 gram spinazie

100 gram roomkaas

250 milliliter kippenbouillon

100 milliliter witte wijn

125 milliliter crème fraîche

1 eetlepel grove mosterd


benodigdheden

vershoudfolie

8 cocktailprikkers

aluminiumfolie

  • 1 Leg vershoudfolie op de kipfilets en sla of druk ze platter tot schnitzels. Bestrooi met zout en versgemalen peper. Leg per kipfilet 2 plakken ontbijtspek overlappend naast elkaar. Leg de kipfilet erop.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook. Voeg de spinazie toe en laat, al omscheppend, slinken. Schep de spinazie in een vergiet en druk het vocht eruit.
  • 3 Schep spinazie op de kipfilet, maal er peper over en verdeel de roomkaas erover. Rol de kipfilets met het spek op en steek de rolletjes vast met cocktailprikkers.
  • 4 Verhit de rest van de olie en bak de kip in 3-4 minuten goudbruin. Voeg de bouillon en wijn toe en stoof zachtjes circa 15 minuten.
  • 5 Haal de rolletjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Kook het stoofvocht iets in en roer de crème fraîche en mosterd erdoor tot een sausje. Lekker met pasta en (diepvries-) doperwten.


voedingswaarde

energie 520 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 43 gram