voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Gevulde kiprolletjes met cranberry's en kaneel

Gevulde kiprolletjes met cranberry's en kaneel

ingrediënten

4 kipfilets

3 eetlepels olijfolie

1 eiwit

50 gram walnoten

100 gram gerookte spekblokjes

2 sjalotjes

1 kleine ui

2 teentjes knoflook

theelepel gemberpoeder (djahé)

theelepel kaneelpoeder

1 mespunt kruidnagelpoeder

2 eetlepels peterselie

125 gram gedroogde cranberry's


benodigdheden

vershoudfolie

4 cocktailprikkers

  • 1 Maal alle ingrediënten voor de vulling, behalve de cranberry’s, in een keukenmachine tot een grove moes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 3 Snijd de kipfilets horizontaal in. Klap ze open, leg er een stuk vershoudfolie op en druk het vlees met een deegroller iets platter.
  • 4 Verhit de helft van de olie en bak hierin de gemalen ingrediënten voor de vulling 2-3 minuten.
  • 5 Schep de cranberry’s erdoor en bak 2-3 minuten mee. Laat de vulling afkoelen.
  • 6 Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Verdeel de vulling erover en rol de filets vanaf de lange kant op. Steek vast met prikkers.
  • 7 Bestrijk de kip met eiwit en druk de walnoten erop.
  • 8 Leg de kiprolletjes in een braadslede of lage ovenschaal en braad circa 25 minuten in het midden van de oven.
  • 9 Lekker met krieltjes en spruitjes.

bereidingstip

Neem kalkoenfilet of ongepaneerde schnitzels in plaats van kipfilet.. Vervang de spekblokjes door bacon of rauwe ham.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 36 gram