online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Gevulde makreel

Gevulde makreel

ingredi├źnten

4 kleine verse makrelen

5 eetlepels olijfolie

2 uien

25 gram walnoten

50 gram hazelnoten

2 eetlepels pijnboompitten

50 gram blanke rozijnen

1 mespunt kaneelpoeder

2 eetlepels verse peterselie

1 eetlepel verse dille

1 theelepel gedroogde dille

3 eetlepels bloem

2 eieren

25 gram paneermeel

25 gram fijn broodkruim

1 citroen


benodigdheden

8 cocktailprikkers

  • 1 Spoel de makrelen af en dep ze droog.
  • 2 Voeg de rozijnen, zout, peper, het kaneelpoeder, de peterselie en de dille toe, bak 2 minuten en laat alles afkoelen.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg de noten en pijnboompitten toe en bak ze 1 minuut mee.
  • 4 Strooi bloem op een bord. Kluts de eieren in een diep bord en strooi paneermeel op een derde bord. Vul de makrelen met het ui-notenmengsel en maak ze dicht met prikkers.
  • 5 Haal de vis eerst door de bloem, dan door de eieren daarna door het paneermeel. Verhit de rest van de olijfolie en bak de gevulde vis in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • 6 Garneer de vis met partjes citroen en serveer met een Turkse herderssalade (zie www.boodschappen.nl).

wijnadvies

Vul het glas met pittig wit: Muscadet sur Lie of Villa Mondi Soave.


voedingswaarde

energie 790 kcal
vet 63 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 30 gram