online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Gevulde makreel

Gevulde makreel

ingrediënten

4 kleine verse makrelen

5 eetlepels olijfolie

2 uien

25 gram walnoten

50 gram hazelnoten

2 eetlepels pijnboompitten

50 gram blanke rozijnen

1 mespunt kaneelpoeder

2 eetlepels verse peterselie

1 eetlepel verse dille

1 theelepel gedroogde dille

3 eetlepels bloem

2 eieren

25 gram paneermeel

25 gram fijn broodkruim

1 citroen


benodigdheden

8 cocktailprikkers

  • 1 Spoel de makrelen af en dep ze droog.
  • 2 Voeg de rozijnen, zout, peper, het kaneelpoeder, de peterselie en de dille toe, bak 2 minuten en laat alles afkoelen.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg de noten en pijnboompitten toe en bak ze 1 minuut mee.
  • 4 Strooi bloem op een bord. Kluts de eieren in een diep bord en strooi paneermeel op een derde bord. Vul de makrelen met het ui-notenmengsel en maak ze dicht met prikkers.
  • 5 Haal de vis eerst door de bloem, dan door de eieren daarna door het paneermeel. Verhit de rest van de olijfolie en bak de gevulde vis in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • 6 Garneer de vis met partjes citroen en serveer met een Turkse herderssalade (zie www.boodschappen.nl).

wijnadvies

Vul het glas met pittig wit: Muscadet sur Lie of Villa Mondi Soave.


voedingswaarde

energie 790 kcal
vet 63 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 30 gram