online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
Recepten Gevulde parmahamrolletjes op een Parmezaanse-kaascracker

Gevulde parmahamrolletjes op een Parmezaanse-kaascracker

ingrediënten

1 eetlepel wittewijnazijn

1 theelepel Provençaalse kruiden

1 theelepel honing

2 eetlepels olijfolie

1 courgette

100 gram Parmezaanse kaas

8 plakjes parmaham

8 plakjes rauwe hammen

50 gram geitenroomkaas

1 handje rucola


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Vermeng de azijn, de kruiden, de honing en de olijfolie met elkaar en giet dit over de courgetteplakken. Dek af en laat circa 1 uur marineren.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de kaas in 8 bergjes op de bakplaat.
  • 3 Zorg voor genoeg ruimte tussen de bergjes omdat de kaas nog uit gaat lopen. Bak de kaas in circa 10 minuten goudbruin en laat de kaascrackers buiten de oven afkoelen tot ze helemaal hard zijn.
  • 4 Leg de plakken ham plat op het werkblad en leg op elke plak ham een plak courgette.
  • 5 Verdeel hierop in het midden 1 eetlepel geitenroomkaas. Rol de plakken ham op.
  • 6 Schep de kaascrackers voorzichtig van de bakplaat en leg op elk bord 2 kaascrackers. Verdeel er de rucola over en leg er een hamrolletje op.


voedingswaarde

energie 260 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 19 gram