voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Gevulde peer met noten en honingroom

Gevulde peer met noten en honingroom

ingrediënten

2 grote handperen

50 gram boter

50 gram suiker

75 gram bloem

50 gram walnoten

50 gram hazelnoten

1 theelepel kaneelpoeder

4 eetlepels honing

200 milliliter crème fraîche


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Halveer de peren in de lengte en snijd de klokhuizen eruit.
  • 3 Kneed van de boter, suiker, bloem en noten een kruimelig deeg.
  • 4 Bestrooi de rand van de peren met kaneelpoeder en besprenkel met wat honing.
  • 5 Leg de perenhelften naast elkaar in de ovenschaal en schep de crumble erop.
  • 6 Bak de gevulde peren in het midden van de oven circa 20 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
  • 7 Schep de rest van de honing door de crème fraîche en serveer deze honingroom bij de warme peren.

bereidingstip

Vervang de peren door appels.. Serveer met een bolletje vanille-ijs in plaats van honingroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 7 gram