online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Gevulde peer met noten en honingroom

Gevulde peer met noten en honingroom

ingrediënten

2 grote handperen

50 gram boter

50 gram suiker

75 gram bloem

50 gram walnoten

50 gram hazelnoten

1 theelepel kaneelpoeder

4 eetlepels honing

200 milliliter crème fraîche


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Halveer de peren in de lengte en snijd de klokhuizen eruit.
  • 3 Kneed van de boter, suiker, bloem en noten een kruimelig deeg.
  • 4 Bestrooi de rand van de peren met kaneelpoeder en besprenkel met wat honing.
  • 5 Leg de perenhelften naast elkaar in de ovenschaal en schep de crumble erop.
  • 6 Bak de gevulde peren in het midden van de oven circa 20 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
  • 7 Schep de rest van de honing door de crème fraîche en serveer deze honingroom bij de warme peren.

bereidingstip

Vervang de peren door appels.. Serveer met een bolletje vanille-ijs in plaats van honingroom.


voedingswaarde

energie 435 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 7 gram