online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
50 min.
lunch, bijgerecht
Recepten Gevulde pompoenbroodjes

Gevulde pompoenbroodjes

ingrediënten

1 pak witbroodmix

2 eetlepels olie

theelepel kerriepoeder

1 ei

1 eetlepel olie

1 ui

200 gram half-om-half gehakt

1 eetlepel Provençaalse kruiden

200 gram pompoenen

6 pecannoten

6 amandelen


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Kneed het gerezen deeg nogmaals door en verdeel in 12 gelijke balletjes. Druk de balletjes plat op het werkvlak en schep een lepel koude vulling in het midden.
  • 2 Bestrijk de randen van het deeg licht met water en vouw de randen om de vulling naar elkaar toe. Knijp de randen goed vast.
  • 3 Vorm van de pakketjes opnieuw een rond broodje en leg ze met de naad naar beneden op de bakplaat. Maak met de punt van een mes inkepingen in de broodjes. Duw een halve noot in het midden van elk broodje. Laat afgedekt met een schone doek nogmaals circa 30 minuten rijzen.
  • 4 Verwarm intussen de oven voor op 200ºC. Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en bak ze in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.


voedingswaarde

energie 182 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 8 gram